مسئولیت مدنی و جزایی بازرس یا بازرسان

ساخت وبلاگ

بازرسان در انجام وضایف قانونی دارای دو نوع مسئولیت می باشند :مسئولیت مدنی و کیفری . البته در صورت تشکیل کانون بازرسان علاوه بر مسئولیت های فوق دارای مسئولیت انتظامی هم خواهند بود (آیین نامه اجرای تبصره 144 ل.ا.ق.ت ).

مسئولیت مدنی : به موجب ماده 154 ل.ا.ق.ت بازرس یا بازرسان در مقابل شرکت و اشخاص ثالث نسبت به تخلفاتی که در انجام وضایف خود مرتکب می شوند طبق قواعد عمومی مربوط به مسئولیت مدنی مسئول جبران خسارت وارده خواهند بود. بر اساس قواعد عمومی مسئولیت مدنی

اولا:بازرس زمانی مسئول است که مرتکب خطا و تقصیری گردیده باشد .

ثانیا:اثبات خطا و تقصیر بر عهده مدعی است .

ثالثا:باید اثبات شود که ضرر بوجود آمده ناشی از تقصیر بازرس می باشد و رابطه علت ومعلولی بین زیان و فعل بازرس وجود دارد.

هرگاه بازرسان شرکت پیش از یکی باشند و ضرر بوجود آمده ناشی از خطای هر دو باشد ضرر و زیان وارده بین آنان تقسیم می شود.

مسئولیت کیفری :بازرسان هم مانند هر شخص دیگری امکان دارد مرتکب جرمی شوند بدیهی است مسئولیت آنها به میزان مجازات پیش بینی شده در قانون مجازات می باشد . اما در (ل.ا.ق.ت) سال 1347 جرایم خاصی برای بازرسان مقرر گردیده است که مختص بازرسین شرکت سهامی است. به موجب ماده 266 (ت.ا.ق.ت)(هر کس با وجود منع قانونی عالما سمت بازرس را در شرکت بپذیرد و به آن عمل کند به حبس تادیبی از دو تا شش ماه یا جزای نقدی از بیست هزار تا یکصد هزار ریال یا به هر دو مجازات محکوم خواهد شد) همجنین به موجب ماده 267 (ل.ا.ق.ت) هر کس در سمت بازرسی شرکت سهامی عالما راجع به اوضاع شرکت به مجمع عمومی در گزارش های خود اطلاعات خلاف حقیقت بدهد و یا این گونه اطلاعات را تصدیق کند به حبس تادیبی از 3 ماه تا دوسال محکوم خواهد شد.


برچسب‌ها: مسئولیت مدنی و جزایی بازرس یا بازرسان
+ نوشته شده در  سه شنبه سی و یکم فروردین ۱۳۹۵ساعت 14:46  توسط takin  | 
ثبت طرح صنعتی...
ما را در سایت ثبت طرح صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9takin99 بازدید : 23 تاريخ : پنجشنبه 8 تير 1396 ساعت: 14:38